امروز : جمعه, 29 اردیبهشت 1391 / 27 جمادى الآخر 1433 / Friday 18 May 2012


كتابخانه مركزي شيراز

كتابخانه مكاني است كه در آن دستاوردهاي انديشه بشر در قالب فرهنگ نوشتاري و صورت‌هاي ديگر محافظت مي‌شود و علاوه بر اين مركزي براي آرامش فكر و درك يافته‌ها نيز هست. بنابراين كتابخانه فضايي فرهنگي است كه در آن دو مفهوم پايه و مبدا يعني «تفكر» و «كتاب» شكل برنامه و نوع طرح را تحت تاثير قرار مي‌دهند.

كتابخانه مركزي شيراز
سيد هادي ميرميران كتابخانه ملي شيراز را طراحي نموده است. عواملي كه به عنوان پايه معماري اين ساختمان در نظر گرفته شده‌اند عبارتند از:

الف) محور عرفاني و مقبره حافظ كه اين تاثيرگذاري از جهات مختلف داراي اهميت است، به اين ترتيب كه اين تاثير به چه شكل مي‌تواند در معماري نمايان شود؟ آنچه مشخص است معماري كتابخانه بايد بياني قوي نسبت به حوزه پيرامون خود داشته باشد و مسلما اين ارتباط هرچه معمارانه‌تر باشد معماري ماندگار‌تري را عرضه خواهد كرد.

كتابخانه مركزي شيراز
 
ب) ساختمان كتابخانه به عنوان كوشك يكي از باغ‌هاي احيا شده تاريخي شيراز در ايده طرح ديده شده و آنچه كه از معماري كوشك به عنوان ايده مد نظر گرفته، مفاهيم كلي اين نوع ساختمان‌ها بوده است.
در نظر گرفتن عنصر سخت و توده ساختمان (مخزن كتاب) به مثابه ارتباط با گذشته، و عنصر بلورين (الگوي كلي بنا) توجه به الگوهاي دوره هخامنشي دارد.

شروع طراحي 1375 شروع ساخت 1377


نظرات (2)

...
امیدوام طراحان ما به این نوع سبکهای معماری بیشتر توجه کنند.
ناصر , دسامبر 09, 2009
...
عالي است فقط درموردکتابخانه بیشتربنویسید
منصوری , ژانویه 07, 2010

نوشتن نظر

کوچکتر | بزرگتر
security image
کارکترهای نشان داده شده را بنویسید

busy